18 Haziran 2008 Çarşamba
















































KURUCU ÜYE
EREN UÇAR

TELEFON : 0505 235 35 32

UZMAN EGİTİMCİ KADROMUZ

EREN UCAR :PATLAYICI MADDELER UZMANI
SONGÜL MARANGOZ :İLK YARDIM UZMANI
KAHRAMAN UÇAR : HUKUK MUŞAVİRİ
EROL BEY: KİŞİ KORUMA
ŞAHİN BEY : KALABALIK YÖNETİMİ

ŞEREFLİ BİR MESLEGE ATILAN ADIM


































SK Özel Güvenlik Temel Eğitim Programı

1.Özel güvenlik hukuku ve kişi hakları (15 saat)
2.Güvenlik tedbirleri (14 saat)
3.Güvenlik sistem ve cihazları (3 saat)
4.Temel ilk yardım (12 saat)Olay yeri koruma (9 saat)
5.Yangın güvenliği ve tabii felaketlerde müdahale tarzı (9 saat)
6.Patlayıcı maddeler (4 saat)
7.Etkili iletişim (3 saat)
8.Kalabalık yönetimi (9 saat)
9.Kişi koruma (9 saat)
10.Uyuşturucu madde bilgileri (3 saat)
11.Silah bilgisi ve atış (30 saat)
Not: Programın ayrıntılarını, Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Yönetmeliği, EK 11'de bulabilirsiniz.

KİMLİK KARTI ALMAK İÇİN YAPILACAK İŞLEMLER

Özel Güvenlik Çalışma İzin Belgesi (KİMLİK KARTI) Almak İsteyen Adayların Yapacağı İşlemler için tıklayın.

YAZILI VE UYGULAMALI İMTAHANLARIN DETAYLARI

1-Yazılı imtihan için adaylar kendilerine bildirilen imtihan merkezlerinde belirtilen saatten en geç bir saat önce hazır bulunacaklardır.

2-Adayların gireceği imtihan merkezleri imtihandan önce belli olacaktır.

3-Sınav merkezlerine ucu açık iki kurşun kalem,uygun silgi ve kalemtraşla gitmek gereklidir.

4-Sınav esnasında gözetmenlere soru sorulması,adayların kendi aralarında görüşmeleri ve kopya çekmeleri yasaktır.Sınavlar A ve B diye adlandırılan aynı soruları içeren fakat diziliş sıraları farklı olan iki ayrı soru kitabında toplanılmıştır.Yanyana oturan adaylara A ve B soru kitapları ve cevap anahtarları dağıtılıp sınav sonu toplanacaktır.

5-Yazılı sınav silahsız eğitim alanlar için 100 sorudan oluşmaktadır ve imtihan süresi 120 dakikadır.Silahlı eğitim alanlar için 125 soru sorulmakta ve imtihan süresi 150 dakikadır.İlave sorulan 25 soru silah bilgisi ile ilgili sorulardır ve her doğru cevap iki puandır.Yanlış cevap doğru cevabı götürmeyecektir.Silahsız eğitim alanlar soruların en az 60 tanesini doğru olarak cevaplaması gereklidir.

6-Sınava girerken adayın yanında sınava giriş belgesi,nüfus cüzdanı veya ehliyet bulunacaktır.Sınava kesinlikle cep telefonu getirilmeyecektir.

7-Silah bilgisi için yapılacak imtihanlar en az iki gün sürecektir.Adaylara hangi gün poligonda olmaları duyurulacaktır.

8-Silahlı eğitim alan adayların poligonda yapılacak sınavlarında 15 metre mesafeden hedefe 5 atış yapılacak ve hedefi tutan her atış on puan olarak değerlendirilecektir.Silahlı eğitim alanların yazılı sınavları tam puan olarak 150,atış sınavları tam puan olarak 50 üzerinden değerlendirilecektir.Sınavda başarılı olmak için silah bilgisi dışındaki 100 adet sorudanen az 50 puan almak zorunludur.Yazılı 25 sorudan ve atıştan alınan puanların toplamının en az yetmiş olması gereklidirki ortalama puan 60 ve üstü olsun,aksi halde başarısız olunacaktır.

9-Atış sırasında eğitim kurumlarının silahları kullanılacaktır.Silah almayan eğitim kurumları bir sonraki sınava katılamayacaktır.10-Sınavların değerlendirme sonuçları internetten yayınlanacaktır.

ÖNEMLİ NOT:TC Kimlik numaralarını yanlış kodlayanların sınavları geçersiz sayılacaktır.Tüm adaylara S K GÜVENLİK olarak başarılar diliyoruz.

KAYIT İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

Özel güvenlik eğitimi alabilmek için kurslara kayıt esnasında istenen belgelerde Mayıs 2005 itibari ile Asayiş Daire Başkanlığının yayınladığı genelge ile değişiklikler olmuştur.

Silahlı eğitim almak için 21 yaşın doldurulması zorunludur ve sağlık raporu devlet hastahanesinden alınması gereklidir.Bu genelgeye göre:
1-Diplomanın aslı ve bir adet fotokopisi

2.Nüfüs cüzdanının fotokopisi (1adet)

3-Muhtardan alınan 1 adet ikametgah senedi

4-Altı adet vesikalık fotoğraf

Kurslara kayıt için yeterlidir.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNDE ARANAN ŞARTLAR.


1.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

2.En az sekiz yıllık ilköğretim,yada ortokul,lise veya dengi okul mezunu olmak

3.18 yaşını doldurmuş olmak

4.Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, emniyeti suistimal, sehtecilik, hileli iflas veya istimal ve istihlak kaçakçılığı, hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma, laf atma, sarkıntılık, ırza tasallut, ırza geçme, kız, kadın, çocuk kaçırma ve alıkoyma, fuhşa teşvik, fuhuş için aracılık, uyuşturucu madde kullanma, uyuşturucu madde kaçakçılığı suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak

5.Kamu haklarından yasaklı olmamak

6.Görevin yapılmasına engel olabilecek vucüt ve akıl sağlığı ile özrü bulunmamak

7.14. maddede belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak